четвъртък, 7 декември 2017 г.

Усещането за "старост" се определя и от мислите



Практикувайте още по-усилено, защото:

Древните китайци разказват, че усещането за старостта и ключът към дълголетието се намират във вашият ум. Умът е главният регулатор на здравето и дълголетието.

За някои китайци е известно отдвана, от най-малко хиляда и петстотин години, че ключът към дълголетието е в костния мозък (където червените кръвни тела се създават) и в мозъка. Обучението включва изграждането на големи количества Чи или био-енергия, а след това тази енергия се канализира до мозъка, за да стимулира хипофизната жлеза и мозъка като цяло (от Xi Sui Jing (мозък / промиване на мозъка - почистване) - класика на вътрешната култивация.
Тези техники се практикуват от будистки и даоистки монаси и са строго пазена тайна предавани само на няколко избрани ученици във всяко поколение.

Теорията на това специализирано обучение, е проста и ясна, но на практика е трудна за реализиране и отнема много време ежедневно. Въпреки това е възможно дори и за обикновенният човек да се научи да използва някои от методите от тези древни и мощни техники за увеличаване на здравето и дълголетието.

Чи се оказва най-важният единичен фактор за здравето, защото цялото тяло е по същество един голям био-електрически магнит. Известно е, че без тези магнитни полета, животът не може да се случи. Клетките имат електромагнитно поле (EM) и това е тази област на енергетиката на тялото, която поддържа всяка клетка жива. Колкото по-силно е полето EM, толкова по-силна е всяка клетка и е по-голяма. Това е причината за нейната устойчивост и правилно функциониране, устойчивостта на гниене и смърт.